Friday, November 19, 2010

Natasha@amber Bt Abdul Rahman

beliau sendiri yang memberikan gambar ini. AKU BUKAN PENCURI!







natasha @ amber bt abdul rahman

natasha atau selalu yang aku panggilnya dengan nama sha. perkenalan bermula semasa aku bekerja disebuah pusat siber di shah alam.

aku mengenalinya di sebuah laman sesawang dahulunya dikenalani dengan www.imeem.com tapi kini laman sesawang tersebut telah dibeli oleh pemilik www.myspace.com

aku dan dia hanya berhubung menggunakan laman tersebut, menggunakan khidmat yang disediakan oleh www.imeem.com aku mula rapat dengannya.

apatah lagi aku berjaya meminta alamat e-mailnya untuk berhubung di Yahoo massangger. lebih mudah dan pantas.
dengan pekerjaanku sebagai salah seorang pekerja di siber cafe, aku mengambil peluang dan kesempatan yang ada didepan mata.

bertugas sambil berhubung dengan sha. aku dan dia saling berhubung, entah apa yang dibincangkan, tidak dapat untuk aku mengingatinya.

beliau sendiri yang memberikan gambar ini. AKU BUKAN PENCURI!


aku masih ingat lagi satu peristiwa dimana aku cuba "memanjat pagar batasan", { nombor telefon}

aku cuba mendapatkan nombor telefonnya, tetapi gagal..

" .... kita baru je kenalkan badang, nanti da lame skit
sha promise, sha kasi..."

aku menghormati keputusan beliau. malah, aku juga terfikir..
" betul jugak apa yang sha cakap tu, takkan senang2 je nak kasi no. kat someone yang kita tak kenal.. "


hubungan aku dan dia semakin lama semakin rapat. aku suka berkawan dengannya, dia juga suka dengan cara aku menghormati segala keputusannya, percakapannya, dan apa yang dia suka kat aku, aku pun tak tahu.

TAPI...
hati tak pernah menipu.


beliau sendiri yang memberikan gambar ini. AKU BUKAN PENCURI!



aku tak nafikan, memang aku ada rasa TERlebih dengan hubungan kami sebagai KAWAN.

entah bagaimana perasaan itu datang,
tanpa pertemuan sua muka,
tanpa mendengar suara,
tanpa mengenal siapa dia,
tanpa perkenalan yang lama,
tanpa...

aduh! berapa banyak tanpa la....



Satu hari,
aku berborak seperti biasa dengannya..
sedang rancak kami berbual, bergelak, tiba-tiba dia mencelah dengan kenyataan

" sha akan pergi ke AUSTRALIA, untuk menyambung pelajaran "

" Tahniah! " ucapanku.

" lepas ni, susahlah kita nak borak lama-lama macam ni..
susahlah nak dengar khabar badang, khabar sha... "

alaaaaaa...... hatiku bersuara membantah

" its ok la sha, dont u worry. pelajaran sha tu kan lagi penting dari badang. sha kat sana jage diri baik-baik, jauh, susah badang nak jage. hehe... hm.. kalau sha nak borak pon, takde masalah. badang pon selalu online malam pe..? kita boleh borak punye.. badang promise. "

" badang leh jage diri badang lah. :P " aku bergurau.

beliau sendiri yang memberikan gambar ini. AKU BUKAN PENCURI!


sha membalas dengan icon gelak.

.. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..

entah macammana, aku tidak dapat online lagi kerana masalah dikolej aku.

sebaik aku berjaya online, aku terus memeriksa peti simpanan di www.imeem.com

alangkah terkejutnya aku!
sha berkata bahawa dia telah berangkat ke australia, tanpa sempat aku mengucap selamat tinggal. apatah lagi meluahkan isi hatiku pada dia.

betapa malangnya nasib aku.
aku hanya mampu menunggu, dan terus menunggu.

satu ketika, aku dapat pesanan darinnya, mengatakan
dia dan kakaknya sedang mencari rumah sewa yang terdekat dengan Australian National University (ANU) untuk mereka.


itulah pesanan terakhir beliau.

sehingga ke hari ini.......................

aku langsung tidak mengetahui apa-apa berita apatah lagi perkhabaran sha.


Jika sesiapa sahaja samaada kaum keluarga, sahabat handai yang membaca ruangan ini, TOLONG. tolonglah, bantulah aku. aku amat merinduinya. tolonglah sampaikan apa-apa informasi mengenai beliau.

dan..

Jika NATASHA @ AMBER BT. ABDUL RAHMAN sendiri yang membaca,

I MISS YOU SO MUCH

i really miss you sha, dah bertahun badang mendukung penderitaan rindu ini..

-TAMAT-

7 comments :

Anonymous said...

pandai gak kaw wt video ek..
nice vid..
kaw btol2 mahukan dya..
aku tawu..
(burn)

johnwasabi said...

natasha amber..haish lame btol dia hilang...aq ingat aq sorang je tunggu dia...rukia san..

isaacN.. said...

i also used to chatted with her! n miss her too...

but whre is she now? what is she doing?? n when will she come back !!!! T_T sob.sob.sob...

Shahdan Zizan said...

isaacN : may i know who are you?
u also used to chatted with her. maybe u hv a bit information about her. pls. let me know.

D.in said...

aku pernah chat , pernah mengalami seperti ape yang ko rase bro .
aku juga carik sha , last skali aku ym dgn die , time 2008 bulan 5 tak silap aku , time tu dia kat aus ..

kalau ada info pasal die gitau aku
aku kat fb ,www.facebook.com/didyoumissDin

add la k

IsaacN said...

to Shahdan Zizan: Sorry bro, I dont have any info about her. The last time we chat, she said she going to aussie. At first i thought she will can still able to chat with me, but she just disappear. T_T


p.s. I just met a girl somehow looks like her, not sure its her eyes or her smile. or maybe both.

lol. But im still hesitate to make my move. coz I know she is not her, Natasha.

Shahdan Zizan said...

Dear IsaacN,
how can i contact you ?
please leave me ur contact number / facebook e-mail at my e-mail : shahdanzizan@gmail.com