Friday, August 30, 2013

RAGNAROK dan DUNIA NYATA

CC: KAKI GAME
korang ingat lagi tak game RAGNAROK ONLINE ? atau lebih dikenali sebagai RO..?



sies .. aku sangat rindukan zaman RO ..
ingat lagi satu ketika dulu , sanggup tak makan kat sekolah , sebab nak gunakan duit belanja utk beli topup ..
haa .. topup tu kene beli kat kedai2 terpilih , macam contoh 7-Eleven ada jual topup tu..
lepas tu pulak , kat area umah aku ni , takda 7E, kedai CC pun takde game RO..
SO... terpaksa lhaa aku pegi ke pekan..
nak ke pekan pulak kena naik bas .. haa.. dulu ada bas mini ... sekarang pon ada..
pejalanan pulak makan masa lebih kurang 1/2jam ..

CHOP !! CHOP !!
aku bukan nak cite pasal cite lama aku main RO ..
hehe
aku nak citekan ... RO yang aku tengah main skang...
haa.. nampak ? dah mula balik dah main game online ...

"harap2 tak jadi macam dulu.."


Mane taknye .. bila dah main .. keje nta kemana .. makan nta kemana .. tido nta kemana .. bak kata semuanya nta kemana lhaa sebab dah ter"OVER" layan game ..
hehe..

ok .. aku ada jumpa satu private server ni ..




nama server die...




adalah....













REOKA RO RENEWAL


for more info just click this LINK





apa yang aku boleh katakan setakat aku main server ni,
server ni orang KITA jugak yang buat..
tak de donate ..
tak de lah barang donate ..
bile tak de barang donate , kire fair enough lhaa .. ADIL.. CARI BARANG SENDIRI .. SAMA KUAT JE ..
reti susun STAT, gabung card dekat eq korang , NAH... ngam la tu ...





0k... sapa2 yang nak try layan game RO ni ..
1st skali korang kene ada PATCH RO..
patch yang digunakan adalah "latest KRO patch"

lepas korang dah setel download patch yang memang BERAT !!! 1.98GB
(aku memerlukan masa selama 2hari) sebenarnya 5jam je .. sebab aku kan surf dekat CC, bila ada problem2 hampeh yang semacam blackout,masa habis,internet wat hal, tiba2 pc tershutdown sendri. tu yang jadi 2hari tu..

ok .. dah setel download KRO ...
korang donwload pulak client server yang korang nak main ..
dalam cerita ni , kite cakap pasal REOKA RO RENEWAL kan..
SO, tak reti-reti nak download client REOKA ?! hehe..
saje nak begurau .. ok.ok. ni link untuk korang download "REOKA RO RENEWAL"

lepas dah download REOKA punye client tu, bukak file die, COPY sume dalam file tu. pastu PASTE dekat folder KRO yang korang download tadi..
pastu, RUN REOKA RO PATCHER.EXE

dah siap update, baru korang launch REOKA RO.EXE.. ha.. pastu main lah...

WEA !! SEBLOM TU DAFTAR DULU KAT PAGE REOKA.. baru korang leh main .. Lupa lak nak mentioned tadi. kui..kui..kui..


OK? dapat ? sebarang masalah boleh "drop" comment dan aku akan cuba sedaya mampu untuk setelkn masalah korang tu.
aku syorkan kat korang2 yang nak layan server ni...




CEPAT-CEPAT lah download dan main ..


sebab sekarang ni tak ramai lagi kat dalam server tu .. dapat lah koang farming/hunting MVP/bosses..
Al-maklum lah .. MVP arena takde.. So, kena cari kat TEMPAT ASAL DORANG ..
Ha..Ha..Ha..

di akhir post ni aku sajikan beberapa gamba2 yang aku "CURI" kat GOOGLE.







yang ni namanya Assassin Cross. Antara Chrac yang ada dalam RO , dan paling senang nak leveling..




Yang ni pula antara binatang / Monster dalam RO yang agak2 comey gitu , tapi...
kalau korang ketuk sekali,
dorang pun try their best hit korang balik.. haha





WEA!!!! DALAM RO PON LEH KAWEN LAAA !!!

1 comment :

iwan01 said...

SELAMAT TAHUN BARU 2014..
Informasi yang sangat BERMANFAAT..
Terima kasih..
Semoga SUKSES & Salam KENAL dari :
==============================

Paket Usaha Ayam Tulang Lunak “GEROBAKAN”
~
..Bukan SULAP bukan SIHIR
Asap di GEROBAK, jadi UANG di KANTONG anda..
~
Paket Usaha Ayam Tulang Lunak “GEROBAKAN” merupakan
paket usaha kuliner yang mudah dijalankan,
murah & mempunyai tingkat pengembalian modal yang sangat singkat.
Hanya dengan Rp. 7.500.000,- Anda sudah dapat menjalankan
BISNIS KULINER yang terbaik saat ini.
~
Anda akan mendapatkan :
-. Gerobak
-. Peralatan masak bakar
-. Peralatan masak goreng
-. Kompor, tabung gas & regulatornya
-. Brosur
-. Spanduk
-. Poster
-. Produk Awal Ayam Tulang Lunak
-. Kaos
-. Training (Pelatihan) PELAYANAN (khusus mitra dalam Jabodetabek)
~
Materi inti Training Pelayanan :
-. Tata cara persiapan pembukaan outlet.
-. Tata cara membakar & menggoreng ayam tulang lunak
-. Tata cara menyajikan ayam tulang lunak
-. Tata cara menyimpan ayam tulang lunak
~
Silakan kunjungi web kami:
~
www.tulanglunakgerobakan.com
~
atau :
Telpon & HP : 081318374450 (Telkom)
08561070103 (Indosat)
081806396669 (XL)
021-94946600 (esia)
021-70264774 (Flexi)
Kantor: 021-4759274
PIN BB : 28C97C54
email : bumi.amrita@ymail.com
~
& dapatkan kemudahan & keterangan lebih lanjut.
Menu-menu andalan kami adalah :
1. Ayam Bakar Tulang Lunak
2. Ayam Goreng Tulang Lunak
3. Pepes Ayam Tulang Lunak
4. PepesCeker Tulang Lunak
5. Bebek Bakar & Goreng
~
Paket Usaha kami berikut menu andalannya telah diliput oleh :
- Trans TV – Prog Jelang Siang – 28 November 2011 Pk 12.30 WIB
- ANTV – Program Topik Pagi – 18 Juni 2012 Pk 04.45 WIB -> klik di sini
dgn URL : http://www.youtube.com/watch?v=WrC1PvqExXc
~
Program Usaha Ayam Tulang Lunak Gerobakan :
1. Program Dalam Kota
2. Program Luar Kota ( Program Master Mitra Mandiri)
Terdiri :
-. Paket Usaha Standar
-. Mesin Presto
-. Training Produksi
Training Produksi bisa dilakukan di Jakarta atau di tempat mitra.
Info lebih lanjut bisa dilihat di :
http://www.tulanglunakgerobakan.com/mfm.html
~
Ingin mencicipi sebelum bermitra ? Silakan order Paket Tester kami yg berisi :
4 potong ayam tulang lunak (bisa dibakar & digoreng).
2 pepes ayam tulang lunak
2 pepes ceker ayam tulang lunak
2 bebek presto (bisa dibakar & digoreng)
1 bungkus SAMBAL khas gerobakan
~
Untuk wilayah Jabodetak, kita antar ke tempat calon mitra
& calon mitra bisa langsung berdiskusi dengan ACCOUNT OFFICER (AO) kami..
~
Tunggu apa lagi, langsung silakan order…
~
SUKSES sudah ada di depan mata kita, AYO BER-WIRAUSAHA !
~
~